Kuhinje od mermera, granita i kvarca

Kuhinja? Naručili ste novu ? Ulepšajte je još jednim detaljem: kamenom radnom pločom. Ona se u dodiru s vodom neće napuniti i istrunuti kao drvo ili iverica.
Kamen je otporan na vlagu, udarce, rezove noža, toplinu. Uglavnom, najbolji za Vašu kuhinju.
Odlučili ste se za otvaranje kafića ili jednostavno želite u svojoj kući napraviti mesto gde ćete se moći zabavljati sa svojim prijateljima, a još Vam nešto nedostaje u toj priči, a to je verovatno šank. Imate u glavi oblik tog šanka, ali ne znate kako dalje. Dođite do nas, recite nam svoje ideje i zamisli, i mi ćemo sigurno Vaš san pretvoriti u stvarnost. Napravićemo za Vas šank, od granita, koji će ulepšati Vaš poslovni ili kućni prostor.

Veliko vreme se odvaja za uređenje kuhinje. Moderno uređena kuhinja poseduje odličnu ventilaciju, rasvetu, prostrana je i ima radne ploče od najkvalitetnijeg granita, mermera ili kvarca.

Upotreba granita, mermera ili kvarca u izradi kuhinjskih radnih ploča je postala intezivna tek pre 20-ak godina. Tvrdi kamen tipa granita ima najširu primenu. Oni koji odluče da svoje prostorije za stanovanje opreme kvalitetnim materijalom, opredeljuju se upravo za granit.

Ono što granit čini posebno omiljenim materijalom za kuhinje jeste njegova otpornost na mehanička oštećenja i kiseline. Granit u vidu kuhinjskih radnih ploča idealan je, jer je lepog izgleda i maksimalno je otporan na sve vrste oštećenja.

U kombinaciji sa finim kuhinjskim nameštajem, keramikom, drvetom ili hromom, granit čini kuhinju posebnom. Ako ugradite granit, trajaće večno i nadživeće sve kuhinjske aparate i komade nameštaja. Granit ugrađen u kuhinjske radne ploče, obično se postavlja i kao podna površina. Ova kombinacija je idealna iz estetskih razloga pre svega.

Primena granita je osvojila 60% današnjeg tržišta u izradi kuhinskih radnih površina u svetu. On se pokazao kao najbolji materijal za sve vrste podloga. Izbor boja granita, mermera i kvarca je danas jedinstven.

Pogledajte neke od naših radova u galeriji.